Kendama Kopen : waar moet je op letten ?

Kendama Kopen

Kendama est eeuw oude Japans behendigheidsspel wat sinds een aantal jaar steeds meer bekendheid in Nederland krijgt. Het spel est geschikt voor jong en oud en je ontwikkelt veel nuttige vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht en uithoudingsvermogen wanneer je het speelt. Steeds meer Nederlanders raken enthousiast over de kendama en willen ook beginnen. Er zijn echter veel verschillende soorten beschikbaar en dit roept vragen op. Welke werkt het beste voor mij ? Waar moet ik op letten als ik een kendama wil kopen ? Hieronder geven we een uitgebreide beschrijving zodat jij de juiste kendama uit kunt zoeken en zodat je kunt gaan leren en genieten van het mooie spel.

Welke soorten kendama's bestaan ​​er allemaal ?

Bij het uitzoeken van een Kendama is het belangrijk dat hij geschikt is voor jouw level, speelstijl en doel van het spel. Wil je hem recreatief gebruiken of mee gaan doen met toernooien?

Wanneer je een beginnend Kendama speler bent, kun je ervoor kiezen om er één uit te zoeken met een griprige afwerklaag op de bal, deze verschijnen onder verschillende namen, zoals :

  • Collant clair (Bijna elk merk maakt gebruik van deze laag en elk merk geeft het zijn eigen naam)
  • Coussin clair (uitsluitend van het merk Sweets)
  • Rhino clair (uitsluitend van Kendama Israël)
  • Caoutchouc clair

Deze lagen hebben op verschillende manieren grip en veel spelers hebben hun eigen voorkeur. Verwacht in de toekomst een apart artikel over clearcoats.

Dans une boutique en ligne (lien : https://kendamasenses.nl/collections/all/ ) kun je verschillende Kendama's bestellen met de juiste grip.

Er zijn ook BOOST kendama's van het merk Sweets Kendama's . Deze hebben iets grotere cups en tama's, meer uitgesproken randen en hebben een balansgat in de onderste cup om de lunar gemakkelijk te laten landen. Daarnaast zijn ze gemaakt van steviger hout.

Kendama ISR zijn kendama's die geproduceerd worden in Israël. Ze staan ​​bekend om hun unieke kleurcombinaties and designs, Rhino Clear en de Big Brother ken-vorm. Ze worden met de hand geverfd in Tel Aviv met een specifieke geheime formula. Hierdoor hebben alle Kendama's van Kendama ISR met een verflaag, de juiste grip om de truukjes waarvoor dit belangrijk is (zoals de Lighthouse en de Lunar) makkelijker te maken.

KROM est un autre producteur de kendama. La variante KROM POP est surtout populaire chez les débutants. Deze kendama's hebben namelijk een hoge kwaliteit en zijn ontworpen om de trucs gemakkelijker te maken. Ze zijn gemaakt van beukenhout, hebben rubberverf. Voor beginnende spelers is echter gebleken dat de Sweets Boost (de in prijs vergelijkbare Boost Radar ) een effectievere keuze is.

Kendama speler speelt tijdens een wedstrijd

Waar moet een kendama aan voldoen voor wedstrijden ?

Al een langere tijd worden er Kendama toernooien au Japon gespeeld. Steeds vaker worden er ook toernooien in andere landen, ook binnen Europa, georganiseerd. Zoals de Woodstock Kendama Fest à Dusseldorf, Duitsland - en de Whirlwind Check edities door Kendama Senses à Zwolle . Binnen een toernooi kunnen verschillende onderdelen aan bod komen als snelheidsladders, freestyle en een head-to-head wedstrijd. Wanneer je interesse hebt om een ​​keer mee te doen aan een toernooi, moet je een Kendama kopen die voldoet aan de eisen die zijn opgesteld om mee te mogen spelen. Op https://kendamasenses.nl/collections/all kun je duurzame kendama's met veel mooie designs uitzoeken die voldoen aan de wedstrijdeisen. Let hier op dat bij de titel van de Kendama de volgende termen niet worden gebruikt : "XL", "Jumbo", "Viking", "Mini" ou "Micro". Deze termen wijzen naar een andere maat die niet geschikt is voor wedstrijden.

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om af te wegen wat voor jou de beste kendama soort is. Wij wensen je in ieder geval talon veel plezier en doorzettingsvermogen bij dit uitdagende spel !

Kendama Kopen par Kendama Senses

Bij Kendama Senses kun je goedkope Kendama's kopen of verfijnde kwaliteit Kendama's kopen. Voor beginnende spelers wordt aangeraden om met goedkope Kendama's te beginnen, naarmate de speler in vaardigheid vordert, is het handig om ook de kwaliteit van de Kendama op te schalen. Dit komt doordat het soort trucjes dat de speler probeert, veranderd naar mate de speler meer ervaring krijgt. Hierdoor est wordt het belangrijk om een ​​andere vorm van de Ken, een kwaliteit coating van de Tama en een kwaliteit houtsoort van de Kendama in gebruik te nemen.

Meilleurs outils

Naast Kendama's, kun je in onze winkel ook alle spullen en gereedschappen kopen die een fanatieke Kendama speler nodig heeft. Zo verkopen wij rollagers, touw, lijm en meer !